Συνάντηση Δημάρχων με Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔΘ η συνάντηση εργασίας μεταξύ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα

του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Leclerc , του προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Κωτσού , Δημάρχων και Αιρετών εκπροσώπων της περιφέρειας Θεσσαλίας . Ο κ. Υπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα της εγκατάστασης προσφύγων και αιτούντων πολιτικό άσυλο σε διαμερίσματα κυρίως μεγάλων  πόλεων . Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η σημαντική μείωση των καταυλισμών   προσφύγων,   η ποιοτικότερη διαβίωση τους,  αλλά και η βελτίωση των συνθηκών και για τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες.

img 20170410_143048 2

Το πρόγραμμα προβλέπει την απευθείας χρηματοδότηση των προσφύγων οι οποίοι θα διαβιούν με όρους ελεύθερης αγοράς στις πόλεις που θα κατοικούν . Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν στις τοπικές αγορές και όχι σε μεγάλες εταιρείες που  κάνουν τα συσσίτια για τους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2018 και θα πρέπει να υλοποιηθεί με συνεργασία των Δήμων,  του Υπουργείου  Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας.

img 20170410_124205_1 2

Χαρακτηριστικά  ο υπουργός κ. Μουζάλας  είπε ότι όλοι μας πρέπει να φανταστούμε τη χώρα μας χωρίς καταυλισμούς. Ο σημαντικότερος προβληματισμός των δημάρχων επικεντρώθηκε στο ερώτημα για το τι θα γίνει στο τέλος του προγράμματος δηλαδή με το τέλος του 2018.

img 20170410_124219 2

img 20170410_124411 2