Νέα - Ανακοινώσεις

Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους προέδρους του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους προέδρους του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕ , που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου κος Κωτσός και ο Δήμαρχος Δήμου Λαρισαίων κος Καλογιάννης τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΠΔ καθώς επίσης και για τη συνεργασία των ΟΤΑ με το ΤΠΔ και το ΚΑΠΕ για το παλιό αίτημα του εξ ορθολογισμού των επιτοκίων.

Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους προέδρους του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕ

Ο κος Βαρλαμίτης αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΤΠΔ τονίζοντας ότι οι προθέσεις του ιδίου και του Δ.Σ. είναι να επιτευχθεί μια ισότιμη και αποδοτική συνεργασία με όλους τους φορείς της Τ.Α. , λέγοντας ότι το ΤΠΔ είναι οικονομικά εύρωστο με κεφαλαιακή επάρκεια της τάξεως των 8.5 δίς ευρώ. Τόνισε τους τρεις κύριους άξονες του ταμείου οι οποίοι είναι : τα προγράμματα ενίσχυσης ρευστότητας των Δήμων , της χρηματοδότησης νέων επενδύσεων και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κος Τσολακίδης εστίασε σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΤΠΔ για την διαμόρφωση δράσεων που θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων από την Τ.Α. Ως Παράδειγμα ανέφερε , ότι η αλλαγή όλων των λαμπτήρων είναι μια επένδυση της τάξεως των 700εκατομμυρίων ευρώ σε επίπεδο χώρας που θα έχει ως χρόνο απόσβεσης κεφαλαίων τα 4.5 έτη περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η Τ.Α. μπορεί να εξοικονομήσει πόρους και συγχρόνως να συμβάλλει σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Τη συνάντηση έκλεισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνοντας την ικανοποίηση του για τις προθέσεις των δύο προέδρων προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα και αποτελεσματικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα