Νέα - Ανακοινώσεις

Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ν. Λάρισας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος Αθανάσιος συνοδευόμενος από την Γ.Γραμματέα του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κα Καραλαριώτου Ρένα, τον Δήμαρχο Αγιάς και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. κ. Γκουντάρα Αντώνη και το Διευθυντή της Π.Ε.Δ. κ. Τσούμα Δημήτρη.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Κόκουρα Γεώργιο στο Δημαρχείο Τυρνάβου και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν το χώρο που διαμορφώνεται για τη φιλοξενία των σεισμόπληκτων σε οικίσκους στo Δ.Δ. Δαμασίου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν την Τ.Κ. Δομένικου όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα Νικόλαο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δομένικου κ. Ψωμιάδη Στάθη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου Δομένικου.

Ο κ. Νασιακόπουλος ενημέρωσε τους Δημάρχους Τυρνάβου και Ελασσόνας ότι ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλουν για να υποστηρίξουν ποικιλοτρόπως τους σεισμόπληκτους δημότες τους τόσο για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε βασικές υποδομές όσο και για να επισπευστούν οι διαδικασίες για τις καταβολές των αποζημιώσεων. Πιο συγκεκριμένα για το κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου Δομένικου δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή ή ένα κομμάτι αυτής ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να επιστρέψουν εγκαίρως και με ασφάλεια στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο κ. Νασιακόπουλος επισήμανε στους δύο Δημάρχους ότι η συμβολή και η βοήθεια της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας πρέπει να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σεισμόπληκτων κατοίκων και αυτό εξαρτάται κατά πολύ από την εμπεριστατωμένη καταγραφή των αναγκών που θα πραγματοποιήσουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι.

Οι Δήμαρχοι Τυρνάβου και Ελασσόνας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της  ΠΕΔΘ  για τη συμπαράσταση και τον ενημέρωσαν ότι άμεσα θα είναι σε θέση να  καταλήξουν σε προτάσεις που θα στοχεύουν σε λύσεις πάντα με σκοπό τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ταλαιπωρημένων δημοτών τους.

Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώθηκε στην πόλη της Ελασσόνας όπου ο Πρόεδρος κ. Νασιακόπουλος και η Γ.Γραμματέας κ. Καραλαριώτου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ κ. Ευαγγέλου. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα αλληλοενημέρωσης σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα