Νέα - Ανακοινώσεις

Σημαντική συμπαράσταση ιδιωτών και ΟΤΑ στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΘ και δήμαρχος Δ. Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές  της Β. Ευβοίας και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους και αιρετούς των πληγεισών περιοχών  συνοδευόμενος από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής  κ. κ. Γκουντάρα Αντώνη, Δήμαρχο Δ. Αγιάς , Βαρδακούλη Αχιλλέα Δημοτ. Σύμβουλος Δ. Κιλελέρ , κ. Βαφίνη Πέτρο , Δήμαρχο Δ. Αλοννήσου, και τον δ/ντή της ΠΕΔΘ κ. Τσούμα Δημήτρη. Το κλιμάκιο της ΠΕΔΘ επισκέφθηκε τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη , με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοτζιά καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχο Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτη. .

Ο Δήμαρχος  Δ. Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας  ευχαρίστησε τον κ. Νασιακόπουλο  για την επίσκεψη και για την πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί όχι μόνον ηθικά και συναδελφικά αλλά και υλικά με την προσπάθεια που καταβάλλει  ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ανακουφίσουν έστω και στο ελάχιστο  τους πυρόπληκτους των δύο Δήμων . Αναφέρθηκε  στο τραγικό απολογισμό λέγοντας ότι κάηκαν περίπου 700.000 στρέμματα γης που ανήκουν στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης -Αγ. Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας -Αιδηψού με ολική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος των παραγωγών (Μελισσοκομίας – Ρετσίνης  κτηνοτρόφων, αλλά και πολλών κατοικιών. Συγκεκριμένα κάηκαν και δεν είναι κατοικήσιμα 350 σπίτια εκ των οποίων τα 70 είναι ντόπιων μόνιμων κατοίκων.

Ο κ. Νασιακόπουλος ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΕΔΘ έχει σαν στόχο την έμπρακτη ηθική και υλική συμπαράσταση έστω και αν αυτή η κίνηση δεν είναι αρκετή για να απαλύνει πλήρως τον πόνο και την τραγωδία όπως αυτή καταγράφηκε. Έκανε γνωστό σε όλους ότι η ΠΕΔΘ με τις ενέργειές της θα συγκεντρώσει το ποσόν των  120 .000 € περίπου με προοπτική να αυξηθεί, το οποίο θα είναι στη διάθεση των δύο πυρόπληκτων Δήμων, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό για όλους η μικρή αυτή οικονομική βοήθεια να καλύψει πραγματικές ανάγκες και να συμβάλει έστω και στο ελάχιστο στην μερική αποκατάσταση αυτής της τραγωδίας. Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός των ΟΤΑ , ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική είναι η συμβολή πολλών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα.

Από τις τοποθετήσεις  προέκυψε ότι είναι πολύ σημαντική η προμήθεια ανατρεπόμενων φορτηγών 4 τόννων  τα οποία θα χρησιμοποιηθούν  και από τους δύο Δήμους για τον καθαρισμό καμμένων κορμών δένδρων και άλλων καμμένων υλικών.

Στη συνέχεια ο κ. Νασιακόπουλος  αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου  της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  συμμετείχε στη συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου και απηύθυνε  χαιρετισμό μεταφέροντας στο λόγο του  την συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων Δημάρχων και Αιρετών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για την προσπάθεια της ΠΕΔΘ να στηρίξει οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές .

Ο κ. Σουλιώτης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και την επιτροπή της ΠΕΔΘ για αυτή την ωραία προσπάθειά της.

συμπαράσταση ιδιωτών και ΟΤΑ στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα