Νέα - Ανακοινώσεις

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, για την «Οργάνωση Εμβολιαστικής Κάλυψης από τον covid19 στους Δήμους της Θεσσαλίας»

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα υποδέχτηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 9:30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αθανάσιος Νασιακόπουλος, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους της Θεσσαλίας για το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης προς το σκοπό της ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Στην τηλεδιάσκεψη περευρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου και Κώστας Κολλάτος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η κα Αν. Υπουργός τόνισε τον κομβικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στην εκστρατεία του εμβολιασμού, λόγω του αισθήματος εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών από τους τοπικούς πληθυσμούς, ενώ διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε μέσο, όπως γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή, όπου χρειαστεί, για να εμβολιαστούν κάτοικοι όπου κι αν βρίσκονται και μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Από την μεριά του ο κος Νασιακόπουλος δεσμεύτηκε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα συνεργαστεί, όπως κρίνεται σκόπιμο, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με την Κεντρική Κυβέρνηση για να γίνει ό,τι είναι δυνατό σε σχέση με την ενημέρωση των κατοίκων της Θεσσαλίας και τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Την ίδια δέσμευση ανέλαβε τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ομονοώντας στο γεγονός πως η εκστρατεία για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής απαιτεί συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και προέκριναν τη διεξαγωγή κοινών δράσεων με τοπικά χαρακτηριστικά.

Στο τέλος, αφού τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, άπαντες συμφώνησαν πως θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται και ιδίως μία συγχρονισμένη προσπάθεια επικοινωνίας για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ούτως ώστε, με γνώμονα την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλίας και την αποφυγή περιοριστικών μέτρων, να επιτευχθεί ο στόχος της ικανής εμβολιαστικής κάλυψης και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

image12 image16 image7 image5 image22

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα