Νέα - Ανακοινώσεις

Επιστολές Προέδρου για την αύξηση του ενεργειακού κόστους

Προς:  Πρόεδρο ΚΕΔΕ

Αγαπητέ Πρόεδρε

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στους περισσότερους συμπολίτες μας ενώ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τείνει να μετατραπεί σε μια μη διαχειρίσιμη  κατάσταση.

Τόσο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και οι ΔΕΥΑ μετά από αυτή την πρωτόγνωρη εκτίναξη των Τιμολογίων Ηλεκτρικού ρεύματος ασφυκτιούν. Είναι θέμα χρόνου το πρόβλημα να διατρανωθεί με αποτέλεσμα  ακόμα και οι πιο ισχυροί Δήμοι  να κινδυνεύουν με  κατάρρευση και να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθειά τους να παράσχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες τους.

Κύριε Πρόεδρε είναι σημαντική ανάγκη να απευθυνθούμε στα αρμόδια Υπουργεία, πιο επιτακτικά, πιο συντεταγμένα, με μεγαλύτερη πειθώ και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να δοθεί η λύση που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ελάφρυνση του προβλήματος. Κανείς απ’ όλους εμάς δεν θέλει να βλέπει κοινωνίες οικονομικά εξαθλιωμένες και Δήμους να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε όλες τις προσπάθειες που θα καταβάλετε προκειμένου να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αφορά σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς


Αρ. πρωτ. 163

ΠΡΟΣ : α) Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα   β)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα

Θέμα: Αύξηση ενεργειακού κόστους

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους αποτελεί πλέον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και  για τους περισσότερους συμπολίτες μας ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δυστυχώς όπως διαφαίνεται σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι μη διαχειρίσιμο  και ολέθριο για την κοινωνική συνοχή.

Αυτή η πρωτόγνωρη αύξηση των τιμολογίων ενέργειας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφερθεί ως δαπάνη στα ήδη επιβαρυμμένα Ελληνικά νοικοκυριά. Δεν πρέπει επίσης να υπάρξουν Δήμοι οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και να προσφέρουν στους δημότες τους απλές και καθημερινές υπηρεσίες.

Είμαστε βέβαιοι ότι προσπαθείτε ανελλιπώς  να εντοπίσετε όλες τις πιθανές λύσεις ώστε να αποφευχθούν όλα αυτά τα δυσάρεστα σενάρια. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υποστηρίζουμε το αίτημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την συμμετοχή της στην μεικτή  επιτροπή που αποτελείται από την ΚΕΔΕ το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η θεσμική συμμετοχή της  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στη συγκεκριμένη επιτροπή θεωρούμε ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα στην Οικονομική ελάφρυνση όλων  των Ελληνικών νοικοκυριών.

Με τιμή

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα