Νέα - ΑνακοινώσειςΠρωτοσέλιδοΣυνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Κέντρο Υποστήριξης Στελεχών ΟΤΑ-Ψηφιακές υπηρεσίες» στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας με θέμα «Κέντρο Υποστήριξης Στελεχών ΟΤΑ-Ψηφιακές υπηρεσίες» στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Δήμο του επεσήμανε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να αποτελέσουν για τους Δήμους «εργαλεία»  απλοποίησης διαδικασιών  αλλά και ποιοτικής παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τόνισε ότι η προσαρμογή Δήμων και πολιτών στην νέα ψηφιακή εποχή απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου ο οποίος δήλωσε ότι για να γίνουν οι Δήμοι πιο αποτελεσματικοί πρέπει να περάσουν σε νέα εποχή, τη ψηφιακή. Είναι ευκαιρία και ευθύνη των Δήμων να εκμεταλλευτούν τα τρέχοντα προγράμματα που χρηματοδοτούν δράσεις για έξυπνες πόλεις και υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να μπει σε μια καινούργια εποχή  που ο πολίτης να μη χρειάζεται πια να πάει στο Δημαρχείο.

Κέντρο Υποστήριξης Στελεχών ΟΤΑ

Βασικοί εισηγητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Γιάννης Τσιαμής το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ ο οποίος αναφέρθηκε στις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι αλλά και στις νέες που έρχονται (τέλος ακαθαρίστων και παρεπιδημούντων κ.α), ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρος, εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ ο οποίος παρουσίασε τις υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο Υποστήριξης Στελεχών ΟΤΑ της ΚΕΔΕ από την ΕΕΤΑΑ και η συνεργάτης της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε. κ. Μαρία Μάρκου η οποία αναφέρθηκε στα τεχνικά ζητήματα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Σημαντική επίσης ήτανε και η διαδικτυακή παρουσία του Προϊστάμενου Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Τ.Α. ΥΠΕΣ κ. Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου ο οποίος αφού μίλησε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Δήμων, συμμετείχε στις ερωτήσεις και στις τοποθετήσεις των υπαλλήλων των Δήμων που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων.

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα