Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος στην ενημερωτική εκδήλωση για τα περιφερειακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος εκπροσώπησε την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ στην ενημερωτική εκδήλωση για τα περιφερειακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

espa 2021 2027

Η ενημερωτική εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα και σημαντική, ιδιαίτερα για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεδομένου ότι αναλύθηκαν οι παράμετροι που αφορούν στην περιφερειακή επιχειρηματικότητα, στις πράσινες επενδύσεις για την ανάπτυξη, στις πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τη συνοχή των Περιφερειών και στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικά στελέχη υπουργείων και με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με την εξέλιξη  του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και τη θεσμική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στον προγραμματισμό και στη διαμόρφωσή του μέσα από τις θεσμοθετημένες επιτροπές.

espa 2021 2027

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα