Νέα - Ανακοινώσεις

Ξεκίνησε σήμερα 8/5/2023 το πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων για τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές

Με την συμμετοχή Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, προϊσταμένων των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων της Θεσσαλίας ξεκίνησε σήμερα 8/5/2023 το πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων για τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφερειακή ‘Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών κ. Ευθύμιο Λέκκα.

Το διαδικτυακό σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανάσιου Νασιακόπουλου. Αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχής τους, επεσήμανε ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα του προβλήματος της κλιματικής κρίσης αλλά και των επιπτώσεων της, που δεν αφορούν μόνο στο ίδιο το περιβάλλον αλλά έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, με την οικονομία, με τη δημόσια υγεία κ.α., προχώρησε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέσω του προγράμματος τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποκτήσουν τεκμηριωμένη γνώση και εφόδια ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν κινδύνους και κρίσεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις που θα αποκτήσουν προς όφελος των Δήμων τους και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την ευχή να μην ξαναβιώσουμε στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξαν την Θεσσαλία με ολέθρια αποτελέσματα και για τους τρεις τομείς της οικονομίας.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα