Νέα - ΑνακοινώσειςΠρωτοσέλιδο

Δελτίο Τύπου – Συνάντηση εργασίας με θέμα: “ΕΣΠΑ-Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027 και η εξέλιξή του”

Συνάντηση εργασίας με θέμα: “ΕΣΠΑ-Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027 και η εξέλιξή του” πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 22/1/2024 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIS η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας με αιρετούς εκπροσώπους της Τ.Α. και με τα αρμόδια στελέχη κυρίως των τεχνικών υπηρεσιών και των γραφείων προγραμματισμού των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ήταν μια σημαντική παρουσίαση διότι αναλυθήκαν λεπτομερώς όλες οι προτεραιότητες και οι ειδικοί στόχοι των προσκλήσεων έργων που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορούν κυρίως στον χρονοπρογραμματισμό προσκλήσεων για το έτος 2024. Η ανάλυση του συγκεκριμένου προγράμματος έδωσε το έναυσμα για έναν ιδιαίτερο εποικοδομητικό διάλογο και προβληματισμό που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πιο στοχευμένες παρεμβάσεις εκ μέρους κυρίως των μικρότερων και πιο υποστελεχωμένο με ανθρώπινο δυναμικό Δήμων.

Την παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου έκανε ο πρώην Διευθυντής της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Τσούμας Δημήτριος ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η πραγματοποίηση αυτού του έργου έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου στοχεύοντας στην έγκαιρη ενημέρωση των Δήμων της Περιφέρειας σχετικά με το άνοιγμα τον προσκλήσεων του Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027 ώστε όλοι οι Δήμοι να έχουν στην διάθεσή τους επαρκή χρόνο προκειμένου να ωριμάσουν και να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας.

Παρόντες στην συνάντηση εργασίας εκτός των υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων ήταν οι Δήμαρχοι Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρας, Τυρνάβου κ. Αστέριος Τσικριτσής, Λίμνη Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Καλόγηρος και ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Ούτρας.

Την συνάντηση εργασίας συντόνιζε η Διευθύντρια της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Βασιλεία Αντωνιάδου.

ped-joist

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα