Νέα - Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε Ημερίδα στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου (9-10 Ιουνίου) που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία»

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων ,το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας διοργανώνει την Παρασκευή 12/5/2017 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί, στο πάρκο του Αλκαζάρ Λάρισας την Ημερίδα με τίτλο «Καλές Πρακτικές αειφορικής διαχείρισης του Περιβάλλοντος και Αγωγής Υγείας».

Την Ημερίδα θα χαιρετήσουν στις 10:30 ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός και εκπρόσωποι των φορέων .

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου (9-10 Ιουνίου) που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία» μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα το Περιβάλλον και την Αγωγή Υγείας που υλοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας το Σχολ. Ετος 2016-17. Συγκεκριμένα Παράλληλα τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια που θα συντονίσουν φορείς της πόλης.
Τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της Ημερίδας θα είναι το 3ο, 4ο, 14ο, 31ο και 37ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Ειδικό Δημοτικό ΔΑΔ Λάρισας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1. Τα παιδιά των Ειδικού Δημ. Σχ. Λάρισας και Ειδικού Δημ. Δ.Α.Δ. Λάρισας θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Νοιάζομαι και δρω»
2. Τα παιδιά της Δ’ Τάξης του 3ου Δημ. Σχ. Λάρισας θα παρουσιάσουν την « Περπερούνα» Έθιμο για το νερό, από το πρόγραμμά τους «Για να μην πούμε το νερό, νεράκι»
3. Τα παιδιά της Α’ Τάξης ου 4ου Δημ. Σχ. Λάρισας θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Τρέφομαι υγιεινά μεγαλώνω σωστά»
4. Τα παιδιά των Β2 και Γ1 Τάξεων του 37ου Δημ. Σχ. Λάρισας θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Υγιεινή διατροφή: είναι χαρά είναι ζωή»
5. Τα παιδιά της Γ’ Τάξης του 31ου Δημ. Σχ. Λάρισας θα συμμετέχουν σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Το ψωμί»
6. Τα παιδιά της Γ’ Τάξης του 14ου Δημ. Σχ. Λάρισας θα συμμετέχουν σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και περιβάλλον»
Παράλληλα τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια που θα συντονίσουν φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα:
Βιωματικά Εργαστήρια
1ο Εργαστήριο: «Ανακυκλώνω σωστά;»
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χαυτίκη Ελένη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων
2ο Εργαστήριο: Στοματική Υγεία: Εκμάθηση σωστού βουρτσίσματος – Ψάχνοντας την κρυμμένη ζάχαρη
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Παπαγιάννη Μαρία, οδοντίατρος Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας
3ο Εργαστήριο: Κατασκευές με πυλό και ανακυκλώσιμα υλικά
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας
6ο Εργαστήριο: «O Πηνειός κι αν αρρωσταίνει, με τα παιδιά ανασαίνει!»
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μουσουλή Ελένη, Δαδιώτου Έλπη, Παναγιωτίδου Ρούλα, μέλη του σωματείου για τον πολιτισμό και το περιβάλλον ΔΡΥΑΣ
5ο Εργαστήριο: Παίζω και γνωρίζω τα φυτά της Βοτανικής Συλλογής του Δήμου Λαρισαίων
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μανούσιος Χρήστος, Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων
6ο Εργαστήριο: Κατασκευή πελαργού και Ομαδική ζωγραφιά με θέμα το περιβάλλον
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μανιάτη Άννα, εικαστικό Εργαστήρι «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ»

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα