Εκδηλώσεις

15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας: Θεσμός για τη Θεσσαλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καρδίτσα, η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση

κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολίτες της Καρδίτσας αλλά και όλης της Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να δούνε και να συναντηθούν με τοπικές επιχειρήσεις και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και ανταλλάξουν απόψεις.

Για μια ακόμη χρονιά το Επιμελητήριο Καρδίτσας κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει ο Νομός μας και να πραγματοποιήσει την φετινή 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση με πολύ μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη , την Θεσσαλία και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και για τον απλό πολίτη ο οποίος και την αναμένει με ενδιαφέρον ώστε να την επισκεφτεί και να ενημερωθεί.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας εκπροσωπώντας το σύνολο των Δήμων της περιφέρειά μας δήλωσε την στήριξη της στο Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας και με την παρουσία της στην έκθεση έδωσε το στίγμα των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης : Στηρίζουμε την τοπική Επιχειρηματική Δραστηριότητα και Προωθούμε την εξωστρέφεια .

15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας : Θεσμός για τη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου , Κωτσός Γεώργιος σε δήλωσή του ανέφερε:

« Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να απαλλαγεί το γρηγορότερο δυνατό η χώρα από την δυστυχία της διαρκούς λιτότητας και να αποκτήσει την οικονομική και κοινωνική γαλήνη που χρειάζεται για να πορευτεί στο μέλλον με δημιουργικότητα και ασφάλεια.

Ιδιαίτερα εμείς που ασχολούμαστε χρόνια με τα κοινά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε προτάσεις για τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Πατρίδα στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι… Περισσότερο απ’ όλα όμως, οι πολίτες περιμένουν να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες, λέγοντας την αλήθεια για τη «συνταγή» της πολυπόθητης ανάκαμψης.

Αυτή κατά την άποψή μου δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της υγιούς μικρής και μεγάλης επιχειρηματικότητας σε τομείς όπου ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Επιπλέον, απαιτείται η εγκαθίδρυση ενός δίκαιου, σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ισχυρός πόλος έλξης νέων επενδύσεων!

Είναι τώρα όσο ποτέ αναγκαία η λήψη της μεγάλης απόφασης από την κεντρική εξουσία, να δώσει τα ηνία της ανάπτυξης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θεσπίζοντας ισχυρά και στοχευμένα κίνητρα δράσης που θα ξαναζωντανέψουν την οικονομία μας.

Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, η ενέργεια (ΑΠΕ), οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, είναι τομείς όπου η Ελλάδα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, αρκεί να υπάρξει ένα τεχνοκρατικά αξιόπιστο, Εθνικό Σχέδιο Επιχειρηματικής Δράσης και Ανάπτυξης.

Στο Νομό Καρδίτσας έχουμε την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, τα ιστορικά Άγραφα, τα γραφικά χωριά της Αργιθέας, τη νεαρή Λίμνη Σμοκόβου, έναν απέραντο έφορο κάμπο και υψηλής ποιότητας προϊόντα ζωικής, αλλά και φυτικής παραγωγής που με ειδική επεξεργασία μεταποίηση και προώθηση, μπορούν να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές!

Ιδού λοιπόν ένα ευρύ πεδίο για πλούσια επιχειρηματική δράση με θεαματικά αποτελέσματα!

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καινούργια προσπάθεια θα πρέπει να έχουν οι τοπικοί φορείς και ειδικά τα Επιμελητήρια, καθώς βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις και γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Εκφράζω απ’ την καρδιά μου θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και την Οργανωτική Επιτροπή της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, για τον σκληρό αγώνα που δίνουν προκειμένου να διατηρηθεί ακμαίος στο Νομό μας αυτός ο μοναδικός θεσμός – στήριγμα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής.

Εύχομαι η επιτυχία του, να πείσει την κεντρική εξουσία να εμπιστευτεί περισσότερο την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις μεγάλες δυνατότητές της. Να αναθεωρήσει την ιδιαίτερα καχύποπτη στάση που κρατά το τελευταίο διάστημα απέναντι στους μικρούς, η μεγάλους εκφραστές της και να ξεκινήσει μαζί τους μια νέα εποχή δυναμικών συνεργειών με στόχο το κοινό όφελος και τη γρήγορη ανάκαμψη της χώρας.»

15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας : Θεσμός για τη Θεσσαλία

Το περίπτερο της ΠΕΔ Θεσσαλίας επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμόθεος , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος , ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Τσάκος Βασίλειος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Παππάς Βύρωνας, οι βουλευτές του νομού Καρδίτσας κα Κατσαβριά Χρυσούλα και Βραντζά Παναγιώτα , οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Καρδίτσας, περιφερικοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πλήθος κόσμου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας : Θεσμός για τη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Καρδίτσας της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Σοφάδων κ. Σκάρλος Αθανάσιος καθώς και ο Δήμαρχος Δήμου Παλαμά κ. Σακελλαρίου Γιώργος , υποδέχτηκαν τους επισκέπτες του περιπτέρου στην έκθεση όπου συνομίλησαν μαζί τους εκφράζοντας με τη σειρά τους την σπουδαιότητα της έκθεσης και τη βέβαιη επιτυχία της.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα