Νέα - ΑνακοινώσειςΣυνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια

Σεμινάρια ΠΕΔ Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας συνεπής πάντα στο ρόλο της, να στηρίζει και να ενισχύει την προσπάθεια για συνεχή επιμόρφωση των αιρετών αλλά και υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργάνωσε με επιτυχία δυο (2) σεμινάρια, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στη Λάρισα.

Το πρώτο σεμινάριο αφορούσε στην «Ανάλυση και παρουσίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον κόμβο govHUB (E9, οχήματα, μητρώο κλπ.)» μέσω του οποίου απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται πολλές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, με άμεση και ασφαλή πρόσβαση των στελεχών των Δήμων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν και λαμβάνουν δεδομένα από δημόσιους φορείς. Εισηγητής ήταν ο κ. Τσιάμης Ιωάννης, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, πρόεδρος της επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού με τον κ. Κολοβό Χρυσόστομο εκ μέρους της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε. να παρουσιάζει τεχνικά την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το δεύτερο σεμινάριο αφορούσε στον «Εσωτερικό έλεγχο των ΟΤΑ» και σε συνεργασία με την εταιρία BLUE VALUE Α.Ε. δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήθηκαν ερωτήματα για το ρόλο, τα οφέλη, το θεσμικό πλαίσιο, τον έλεγχο, τα βήματα για την σύσταση μονάδων εσωτερικού ελέγχου για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος. Εισηγητές ήταν οι:

  • Αικατερίνη Ναζίρη, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελεγχου Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Παναγιώτης Τσαρδακλής, Partner- “PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΉ ΑΕ, Ορκωτός, Μέλος του Μητρώου Εσωτερικών Ελεγκτών
  • Μαριλένα Σιδηροπουλου, Blue Value -Υπεύθυνη Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, COSO Internal Control Certified

Την έναρξη των σεμιναρίων κήρυξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τους εισηγητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αιρετοί όπως οι Δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών, Αντιδήμαρχοι Δήμου Καρδίτσας, Τεμπών, Μουζακίου και Κιλελέρ, μέλη Δ.Σ Δήμων αλλά κυρίως υπηρεσιακά στελέχη Δήμων τα οποία είτε διαχειρίζονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμβου govHUB είτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν.

seminaria-ped-1

seminaria-ped-2

seminaria-ped-3

seminaria-ped-4

seminaria-ped-5

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα