Μήνυμα προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας

Καλώς ήρθατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας.

Ενός δικτυακού τόπου ο οποίος προσπαθεί να συγκεντρώσει, να οργανώσει, να προβάλει και να αναδείξει, με απλό και λειτουργικό τρόπο, το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΠΕΔ αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μιας περιοχής που αποτελεί την καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας και συνδυάζει αξεπέραστο φυσικό κάλλος και εντυπωσιακή ιστορία και πολιτιστική παράδοση.

Με την πλοήγηση στις σελίδες μας, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν, μέσα από φωτογραφικό υλικό, τις αλπικές βουνοκορφές της Πίνδου, τις ακρογιαλιές του Πηλίου, τη λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα, τη θάλασσα του Αιγαίου και την πορεία του Πηνειού στα στενά των Τεμπών.

Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το ρόλο και τις δράσεις της ΠΕΔ για τη τοπική ανάπτυξη, τη κοινωνική συνοχή, τη προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, τον τουρισμό.

Φιλοδοξία μας είναι η ιστοσελίδα της ΠΕΔ να αναγορευτεί σε ένα σημαντικό εργαλείο αμφίδρομης πληροφόρησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας.

Είμαστε σίγουροι ότι τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα προκύψουν μέσω του ανοιχτού διάλογου, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση των καλύτερων λύσεων και στη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων για θέματα που αφορούν στους Δήμους της Περιφέρειας και απασχολούν τους πολίτες.

Η ΠΕΔ επιβάλλεται να είναι πεδίο σύγκλησης και σύνθεσης απόψεων και θέσεων όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της που είναι η αναβάθμισή της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.